lördag 13 mars 2010

Tokyo jag tänker på dig nu...


Här är resultatet från gårdagskvällen och dagens besök på Marias Garn. Det blev en hallonröd kant och jag lutar åt vita knappar, men ska se om jag hittar några andra roligare knappar innan jag bestämmer mig. Och vem vet, kanske är det i Tokyo jag hittar knapparna!? Imorgon bär det nämligen av just dit!!! Det är knappt ett år sen jag var där, men tror faktiskt att jag om möjligt ser fram emot det ännu mer den här gången!

På tal om knappar från Tokyo köpte jag faktiskt ett gäng knappar när jag var där förra året (se nedan), och bland annat köpte jag de prickiga knapparna som finns på bilden i huvudet på min blogg. Dessa knappar har även fått pryda en kofta till min lilla brorsdotter (ravelrymönster).Planen i Tokyo är att bara njuta av denna underbara stad och inte göra något särskilt, mer än att besöka japanska bad och Sky barer och njuta av livet! Om tiden räcker till blir det nog även en utflykt till Kyoto och kanske Hakone.

Planen är även att besöka några garnaffärer efter tips från Ravelrymedlemmar i Japan och såklart även en yogastudio, där en vän till Naomi Grosin undervisar och där även Naomi själv undervisat. Studion heter Under the Light Yoga School och ska ligga nära Shinjuku och Yoyogi station inte alls långt ifrån Shibuya där vi ska bo. Eftersom man i princip inte använder gatunamn i Tokyo kan det ibland vara lite småknepigt att hitta till vissa adresser, så vi får väl se om jag hittar dit och om jag är allt för jetlaggad... En tidskillnad på 8 timmar och yogapass som börjar kl 06.30 lokal tid känns som en utmaning...

Utöver mitt underbara ressällskap kommer mitt sticksällskap under resan utgöras av ytterligare en Damson i Drops Kid Silk och BC Garn Lucca Fino och den andra Great Weekend Mitt (och garn till några baby tossor i resväskan som reserv om min Damson inte räcker till hemresan). Nu gäller bara att hålla tummarna för att inte någon flygvärdinna vill beslagta min knit pro rundstickor i trä som potentiellt vapen...

Det kommer alltså bli snålt med uppdateringar på bloggen den kommande veckan men hoppas därefter på att återkomma full av ny inspiration från Japan!

Sayonara!

5 kommentarer:

 1. Så spännande att få åka till Japan! Ha en riktigt trevlig resa! Fina halvvantar har du också gjort!

  SvaraRadera
 2. Snygga halvvantar. Vad spännande att åka till Tokyo. Ha en underbar resa.

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för kommentarerna. Jo, mönstret till Andreas shawl kommer från ravelry. Om du klockar på länken i högersidan på min blogg kommer du till min sida på Ravelry. Där kan du hitta länk till mönstret under projects. Jag skulle också vilja sticka en Damson! Den är så fin! Hur har du stickat rosetter? Ha det så bra!

  SvaraRadera
 4. HandMade - Tack!!! Jag hittade mönstret till Andreas shawl på Ravelry. :) Rosetterna är väldigt enkla och små, perfekta för att fästas på ett par strumpor. Lägg upp 10 m på stickor 2,5. Sticka slätstickning ca 10-12 v avsluta med 1 varv från avigsidan och maska av. Vira sedan en tråd i samma eller annan färg runt mitten av rosetten för att den ska få rosettformen. Klart! Extremt enkelt och väldigt sött! :)

  SvaraRadera