måndag 11 april 2011

Nu även redo för sommar!


Hela förra våren och sommaren letade jag efter fin och lagom stor solhatt, men lyckades inte hitta någon som jag inte drunknade helt i. Men som vanligt hittade jag lösningen på min gåta på Ravelry! :)

Garn: Rowan Purelife Revive (fg 461), drygt ett nystan
Stickor: 4 (rundstickor 40 cm, strumpstickor)
Mönster: Windansea
Garnet är ganska mjukt så hatten är lite sladdrig och jag klurade ganska länge på hur jag skulle lösa det hela innan jag fick bilden av en sprayflaska från min barndom för min inre syn. När jag var liten hade min farmor och farfar en liten lanthandel och långt ner på hyllan för tvättmedel stod alltid några dammiga sprayflaskor som jag aldrig förstod vad man skulle använda till.... Men någonting sa mig att den hette något med "stärk" att göra, så med bilden av denna flaska gick jag till affären igår och började leta långt ner på hyllan för tvättmedel och döm av min förvåning när jag hittade en flaska av exakt samma märke på Hemköp vid Mariatorget! Och om sanningen ska fram var den här flaskan minst lika dammig som den i farmors affär, så det verkar fortfarande inte vara någon strykande åtgång på dessa flaskor precis... ;) Men här har sprayats så det står härliga till och hatten börjar bli ganska stadig nu!

6 kommentarer:

 1. Flot hat. Jeg har søgt efter stivelse på spray i Danmark - uden held. Nu må jeg kigge efter det næste gang jeg kommer til Sverige :)

  SvaraRadera
 2. Fin!! Sådan använder jag stryker skjortor. Superbra! Men man ska passa sig för att spraya över ett parkettgolv. Det blir jättehalt! :)

  SvaraRadera
 3. UNDERBAR solhatt! Jag måste verkligen lära mig att använda ravelry mer, det ser jag ju nu om inte annat...
  Sarah

  SvaraRadera
 4. Du kommer bli fin i den hatten till sommaren :)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vilken grej, undrar om den står kvar i lanthandeln? Och vilket minne du har!
  kram kusinen

  SvaraRadera
 6. Så fiffigt! Och så fin den blev!!
  Jättefina fingervantar i förra inlägget också!

  SvaraRadera