Sticka

Jag tog upp min stickning igen för ca 4-5 år sen efter att inte ha hållit i ett par stickor sen syslöjden på mellanstadiet. Men det satte tydligen djupa spår för det räckte att få ett par stickor i händerna så kom kunskapen tillbaka och plötsligt stickade jag igen utan att egentligen förstå hur jag gjorde!!

Lite krångligare blev det när jag skulle maska av, men då ringde jag min kära mor som över telefon kunde förklara det utan att själv ha hållit i ett par stickor på kanske 20 år!! Så onekligen är det kunskap som sätter sig... och till saken hör kanske att min mor dessutom är en väldigt duktig pedagog!

Från den dagen har jag alltid ett gäng olika projekt på gång, varav många är nästan nästan klara... Oftast återstår bara montering, vilket är det absolut tråkigaste jag kan tänka mig! Så klok av erfarenhet stickar jag numera helst mönster med så få symoment som möjligt eller gör jag helt enkelt om mönstren så att åtminstone några sömmar kan undvikas.

En annan orsak till att jag har många oklara projekt på gång är att jag tycker att det är tråkigt att göra samma sak två gånger, vilket onekligen är ett litet dilemma när man stickar vantar eller sockor... T ex har den här vanten och sockan varit klara sen i november 2009, men tyvärr saknar de fortfarande maka... Kanske till nästa vinter?


Socka
Garn: Gepard Garn Strong-Art
Nystan 2 st (färg 914)
Mönster: Jaywalker
Stickor: 3 strumpstickor

Vante
Garn: Drops Alpacka
Nystan: 2 st grå + restgarn för foder och ev mönster
Mönster: Johanna Wallin - Sticka småvarmt
Stickor: 3,5 strumpstickor