lördag 19 april 2014

Sticka sockor och sticka socker


Alltså det här med att sticka sockor och sticka sockor... Vilken skillnad det är om man har bra stickor och vackert spänstigt garn! Jag påbörjade ju ett par sockor med prickig kant i fabel och en kortkort sticka. Det gick väl okej, men blev snabbt lite tråkigt och inte särskilt inspirerande. Så efter halva sockan påbörjade jag en Hedera i Colinette Jitterbug (Elephant's daydream) och Karbonz strumpstickor. Vilken skillnad, vilken fröjd! Första sockan klar i ett nafs och jag satte direkt stickorna i nummer två. Bra mönster utan sömmar, underbart spänstigt garn och lätta nätta stickor; sockstickning när den är som bäst! 

Någon som har tips på annat härligt sockgarn eller sockstickor? 
4 kommentarer:

 1. Opals garner tycker jag funkar bra att sticka i, speciellt de självrandande. Jag stickar med Karbonz rundsticka och tycker det fungerar magiskt bra.
  Kul möster är Skew, som gör sig bäst i ett självrandade garn

  SvaraRadera
 2. Jag brukar köra med Symphonie Wood-stickor. Trivs bra med dem. Så länge de håller...

  Sockgarner var lite värre. Jag kan tycka det är okej att sticka i Fabel och MiniRaggi om man ska ha hållbara grejor, men lyxgarner... Den lilla erfarenheten jag har säger att lyxgarnerna inte behöver vara bättre än basicgarnerna. Testade t.ex. Lornas Laces, men det var en katastrof, tråkigt garn som tappade färgen i första tvätten. Men man ska kanske gå upp ännu mer i pris?

  SvaraRadera
 3. Har precis upptäckt Arwetta sockgarn, vilka färger !! Har inte stickat i det ännu, men det verkar bra.

  SvaraRadera