söndag 7 november 2010

Stickfestival 2010 - Stockholmsmässan


Igår var jag - och mååååååånga med mig - på Sy- och stickfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Väldigt väldigt inspirerande att få gå runt i timmar och klämma och känna på alla olika garner och få möjlighet att testa olika tekniker som nålbindning och tvåändsstickning.

Såklart kom jag inte tomhänt därifrån, men tyckte ändå jag skötte mig ganska väl med bara fyra garnnystan, tre mönster och lite småpryttlar.

Dessa underbara mönster på mössa och vantar är gjorda av Johanne Ländin och finns även att köpa via Nysta.
Köpte även garn och mönster från KarMa garn till en mössa. Garnet heter Mistral och är 95 % merino ull och 5 % viskos och är underbart mjukt.Blev även två nystan M&K Eco ull som ska bli en repris på ett par vantar som jag stickat tidigare och som jag är väldigt förtjust i efter mönster av Fröken C.

Och så lite måttband, Knit pro strumpstickor, markörer och en liten påtdocka.

Lite som julafton, fast jag fick köpa klapparna själv... ;)


Och här är två veckors froggade UFO:n. Inte något fel egentligen på vare sig vantarna eller mobilfodralet, men det kändes helt enkelt inte bra och jag hade ingen lusta att färdigställa dem.

Men jag kommer nog göra om vantarna i andra färger för jag tycker att mönstret är väldigt fint och ganska roligt och enkelt att sticka.


6 kommentarer:

 1. Mönstret på mössan ser jättefint ut den får nog placeras på listan över vill göra.
  Lite avis på att du varit på syfestivalen, det är alltid inspirerande att gå och känna och se alla utställare.

  SvaraRadera
 2. underbart att få gå på syfestival!

  SvaraRadera
 3. Johanne är ju min gamla kollega från Året Runt, och hon brukar även läsa din blogg ibland! Men det kanske du vet? Fick fina mönster av henne när jag slutade på ÅR :) Kram!

  SvaraRadera
 4. Miriam: Nä, det hade jag ingen aning om!? Vad roligt! Pratade med och köpte mönstret av henne på mässan, men hon har säkert ingen aning om att det var jag! ;)

  Hoppas konserten var bra!

  SvaraRadera
 5. Det ska bli kul att se hur din mössa blir. Jag kommer snart att lägga ut mönstret Happy till försäljning även i min blogg och via ravelry.
  /Efwa, designer

  SvaraRadera
 6. såå kul med såna mässor, varit där en gång för ca 5 år sen, vill gärna dit igen! :) kanske nästa gång...

  SvaraRadera