söndag 28 mars 2010

Shopping i Tokyo

Först vill jag bara meddela att det gick alldeles strålande att få med sig knit pro rundstickor (6) på flyget utan att bli stoppad vare sig i säkerhetskontroller eller av flygvärdinnorna! Stor lycka!!

Resultatet blev ytterligare en Damson, denna gång i Drops Kid Silk och BC Garn Lucca Fino. Tyvärr tog BC-garnet slut när jag har fem varv kvar, så det måste bli en runda till Sticka för att komplettera med en härva till innan den kan avslutas.

Tokyo är en alldeles underbar stad och jag rekommenderar verkligen alla som har möjligheten att ta chansen att åka dit!!! Det är svårt att sätta ord på vad det är som är så fascinerande, men jag tror att det har med kontrasterna att göra. Gamla tempel trängs med skyskrapor och neon. Kalligrafi möter grafitti och rökelse blandas ut med avgaser. Tokyo bubblar, andas kryper och är i ständig framkant vad gäller mode, design och urban kultur! Som sagt, svårt att beskriva, måste nästan upplevas!!!

Jag besökte bland annat en garnaffär, La Droguerie, som ligger alldeles bakom Omontesando Hills, som hade ett väldigt stort utbud på knappar och tygband.

Det fanns även en del garner, som köptes på lösvikt (per 10 gram), men till hutlösa priser så det blev inget garn för min del. Däremot köpte jag lite fina knappar och band! :)
4 kommentarer:

 1. Härlig blogg du har! Jag använde för övrigt min Damson senast idag - toppenfint mönster tycker jag! /Eva

  SvaraRadera
 2. Hej och välkommen hem igen, ser att du har haft det underbart. Snygga band och knappar, synd att garnet var så dyrt.
  En undran du har inte mönsteret översatt till svenska på sneakersen (som jag fick mönstret av dej, jag måste erkänna att jag är urkass på mönster speciellt dom på engelska det är nåt jag aldrig har lyckats med, så nu har jag gett upp, men skulle jätte gärna göra dom, tycker dom är super snygga.
  Ha det så bra
  Kramisar

  SvaraRadera
 3. Tack!!

  Eva - ja Damsonmönstret är alldeles underbart! Ser väldigt mkt fram emot att få min nya gråa klar!

  Anta - Tyvärr har jag inte mönstret på sneakers svenska, men jag så klart försöka översätta det åt dig! Förhoppningsvis så får jag lite tid över under påsken, så kan jag mejla dig översättningen!

  Kramar c

  SvaraRadera
 4. Anta - kom på att du kanske ville göra ett nytt försök med Sneakers över påsken så jag gjorde en snabböversättning som jag har mejlat till dig! Hojta om det är något du inte förstår eller om du upptäcker något fel! Lycka till! //c

  SvaraRadera