söndag 7 mars 2010

Sneakers

Min lägenhet har väldigt väl utvecklad självdragventilation och under en vinter som denna krävs varma sockor för att inte förfrysa de små tårna. Mina älsklingssockor är stickade i Regia Stretch efter ett mönster som jag hittat på Ravelry.


Garn: Regia Stretch (Schachenmayr nomotta (Uni/Solid)
Nystan: 2 st (färg 121)
Mönster: Saami Sneakers (Ravelrymönster)
Stickor: 2,5Och inspirerad av Novisen handarbetar har jag påbörjat en Damson-sjal designad av Ysolda av garnet som blev över. Men tyvärr tog garnet slut innan min Damson blev klar... Och det verkar vara svårt att få tag i just den färgen (121), så risken är att jag kommer få sticka den slätstickade spetskanten i någon annan färg eller annat garn... Får helt enkelt lura lite på det...


9 kommentarer:

 1. Tack för länkningen och kul att min sjal kunde inspirera någon mer! :) Jag har sett flera bloggare som stickat den slätstickade kanten i avvikande färg. Minns bara inte hos vem just nu, men jag ska kolla. Det blev i alla fall väldigt snyggt!

  SvaraRadera
 2. Det var nog Medeas "traveling woman" jag tänkte på.
  Medea har bloggen http://medeashem.blogspot.com

  Här får du en länk till en bild på hennes sjal:http://4.bp.blogspot.com/_5zi7vmtYKWQ/Sq9GprmgOZI/AAAAAAAADK0/WefeQdWbFN0/s1600-h/PICT3823.jpg

  väldigt snyggt med en enfärgad kant efter ett mönstrat garn. :)

  SvaraRadera
 3. Tack Maria!! En grå kant likt Medeas kan nog faktiskt bli riktigt snyggt! Blir en tur till garnaffären imorgon! :D

  SvaraRadera
 4. Hej. Super snygga sockor, måste man vara medlem i Ravely för att komma åt mönstret.eller har du det?? dom skulle jag hemskt gärna göra lite annat än vanliga socker jag börjar bli trött på sådana vore kul att göra nåt snyggare av sockgarnerna jag har ligger här hemma.

  SvaraRadera
 5. Anta - Tack! Eftersom medlemsskapet i Ravelry är gratis och mönstret är gratis där, ser jag inga problem att mejla det till dig! Jag skickar det till mejladressen på din blogg. Mönstret är på engelska, och det är bara att höra dig om du skulle stöta på problem! Lycka till! Hoppas att jag får se dina sockor på din blogg framöver! :)

  SvaraRadera
 6. Äntligen fick jag tid över och titta in vid dig också. Så fina grejer du gör. Sockorna är bara för ljuvliga.

  SvaraRadera
 7. Vilka gulliga! Kram.

  SvaraRadera
 8. Söta sockor.
  Jag köpte mönstret i butik, du får söka nr på den är1001 barn.
  Kram Gina

  SvaraRadera
 9. Jättefina, vilken rolig modell, den måste jag nog prova själv.

  SvaraRadera