söndag 28 november 2010

Brrrrrummbrumm...


Det har varit lite mkt på gång sista tiden så det har blivit lite glest med uppdateringar här, men jag har såklart sett till att ha tid över till både stickning och virkning.

Och nu har julklappsproducerandet tagit fart och här ett ett av bidragen till julklappssäcken!
Husvagnsekipaget är virkat i karisma och virknål 3 efter mönster Annika Messings Välkommen till Virkligheten. Detta är mitt första alster ur den här boken, men definitivt inte det sista! Den innehåller många små söta figurer och saker som får det att klia i fingrarna på mig! :)

Jag har även påbörjat min Happy-mössa. Både garn och mönster är trevliga att ha att göra med, men plockade upp lite väl många maskor (120 st) visade sig och tycker att mössan känns lite för bylsig, så jag överväger att repa upp från kanten och minska ner till kanske 96 maskor.En flygresa tor till CPH resulterade i en virkad mössa i lite restgarner av olika slag och virknål 5. Men snart har jag så många mössor att jag kan använda en per dag resten av vintern, så en del av dessa får istället hamna i julklappssäcken till Hjälpstickan eller Stadsmissionen.

Remake, som är en del av Stadsmissionens projekt Arbete & Sysselsättning, tar även tacksamt emot överblivna garner. Av dessa garner gör de t ex mössor och handledsvärmare som säljs i Stadsmissionens butiker och överskottet från försäljningen går till deras sociala arbete.


På UFO-fronten fortsätter jag att repa upp. Har kommit fram till att om jag inte ens kan lista ut vad det som ligger i UFO-korgen skulle bli, är det inte ens värt att visa på bild och än mindre värt att fortsätta på. Mao ripit ripit ripit...

4 kommentarer:

 1. Men kolla! Vad roligt att du virkat ur boken :)

  SvaraRadera
 2. jag gillar stort den mössan som är grå aktigt, de va JÄTTE fint med en stor knapp så på sidan.
  Är det en egen idé kanske ? :)

  SvaraRadera
 3. A: Ja, äntligen!!! Boken är verkligen jättefin och bra mönster som är lätta att följa!

  N: Tack!! Önskar jag kunde ta åt mig äran för mönstret, men det är inte mitt. Men fin är den! Men tyvärr måste jag göra om den en tredje gång, för den blev för stor igen...

  SvaraRadera
 4. haha ojj då, men tredje gången gillt ;)
  Så nu kommer du nog klara det ska du se.

  SvaraRadera