torsdag 20 januari 2011

Prairie Boots


Tro det eller ej, men jag har lyckats färdigställa hela paret på en och samma vecka! Och förklaringen är enkel; ett underbart roligt mönster som är väldigt lätt att följa, med extremt få trådar att fästa och inte en endaste söm att sy! Sånt uppskattas! :)

Sulan är stickad i Eskimo (fg 24) och resten i Natur uld (fg 1300) från Hjertegarn. Totalt gick det åt ett nystan Eskimo (50 gr) och två nystan Natur uld (200 gr).

Jag stickade den minsta storleken (ca storlek 36-38) och använde stickor 5 till sulan och från ankeln och uppåt, och till själva foten stickor 5,5. Jag använde strumpstickor till sulan och foten och två stycken rundstickor till skaftet.

Till nästa par - för det kommer definitivt bli fler - kommer jag bara använda stickor 5 till sulan och 5,5 till resten av sockan eftersom själva skaftet blev något tajt.

10 kommentarer:

 1. Åhh så snygga. Jag vill också sticka ett par. Tack för mönsterlänken.

  SvaraRadera
 2. Vilka annorlunda och roligt fina tofflor! Såna vill jag också sticka! :)

  SvaraRadera
 3. Så fräsigt mönster med stickade boots! Häftigt!!
  Tack för att du delade med dig av mönstret på Sir Väs! Du ville ju se om någon hade gjort honom, så vill du, så är han för beskådande på min blogg :-)

  SvaraRadera
 4. Nämen wow vilka fräcka boots!!
  Jag som är så frusen om fötterna jämnt, det blir till att sätta upp på att-göra-listan!

  SvaraRadera
 5. Coola!
  Mönstret till Disktrasan är mycket enkelt. Jämt antal maskor:
  Varv 1: lyft första maskan, sedan alla maskor aviga
  varv2: Lyft första maskan, sedan 1 rm, 1 am varvet ut.
  Alternera dessa två varv till önskad längd.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Hej, snubblade in på din blogg första gången. Vad snygga boots! Gick genast in på ravelry (första gången), men hur går det till att köpa mönstret och får man mönstret meddetsamma eller måste man vänta tills de ser att betalningen är gjord? Jag hoppas att mina stickkunskaper räcker till för att fixa sådana.

  SvaraRadera
 7. Linda: man betalar med visa/mastercard eller paypal och får mönstret direkt att ladda ner! Och mönstret är väldigt lätt att följa! Får du problem är det bara att höra av dig så hjälper jag gärna till! Har precis gjort mitt andra par och är jättenöjd! :)

  SvaraRadera